Режим польоту в телефоні: для чого він справді потрібен

Вже із назви стає зрозуміло, для чого на смартфонах та планшетах був впроваджений цей режим. Проте, чи може він бути корисним у щоденному житті і про які його опції ще не всім до кінця відомо? Давайте розбиратись.
Практично на всіх сучасних телефонах та інших пристроях можна активувати режим польоту, призначений для перельотів. У цьому режимі гаджет не приймає і не здійснює дзвінки та не підключається до інтернету.
Звідси випливають і його додаткові фішки, які згодяться не лише пасажирам літаків.
Економія заряду батареї
Якщо заряд батареї критично низький, а можливості підзарядити пристрій найближчим часом не передбачається, врятує авіарежим. Він відключить всі мережеві можливості вашого телефону, зменшивши споживання заряду батареї та вигравши для нього трохи часу.
Швидке відновлення зв'язку
Виникають проблеми з підключенням до мережі або Wi-Fi? Допоможе режим польоту: ввімкніть його на короткий час і потім вимкніть. Смартфон заново знайде всі мережі, як це сталося б після звичайного перезавантаження.
Прискорення зарядки смартфона
У режимі польоту на смартфоні відключаються всі бездротові сигнали, включаючи Wi-Fi, Bluetooth, GPS і стільниковий зв'язок. Це дозволяє знизити енергоспоживання пристрою, тим самим прискоривши час зарядки. За підрахунками, використання авіарежиму може скоротити час зарядки на 20-30 хвилин.
Щоб ніхто не турбував
Хочете абстрагуватись від зовнішнього світу і побути наодинці з собою? Для того, щоб не вимикати телефон, просто переведіть його у режим польоту.
Як включити та відключити режим польоту на телефоні
Включення і відключення авіарежиму на телефоні залежить від моделі та операційної системи, але, загалом, для більшості пристроїв це можна зробити наступним чином:

відкрийте "Налаштування" на телефоні;
знайдіть розділ "Мережа та інтернет" "Бездротові мережі;
натисніть на опцію "Режим польоту" або "Авіарежим";
увімкніть або вимкніть режим польоту, перемістивши відповідний перемикач у потрібне положення.

Якщо у вас iPhone, то ви можете включити й відключити режим польоту наступним чином:

відкрийте "Керування центром сповіщень", провівши пальцем вниз від верхньої частини екрана;
натисніть на іконку літака, щоб включити режим польоту.

Щоб відключити режим польоту, натисніть на іконку літака ще раз.
Джерело: 5692.com.ua

Ще новини

Leave a Comment